Natu​ro

Oorkaarsen therapie

Wat is het en hoe werkt het?

Het gebruik van oorkaarsen is een eeuwenoude Indiaanse geneeswijze. Traditioneel wordt het gebruikt voor ontspanning, zuivering en harmonisering van het organisme.

Behandeling en voor wie niet:

Het is een pijnloze behandeling die zorgt voor een zalig, weldadig en rustgevend effect, maar vooral een goed gevoel van welzijn en verlichting in het hoofd, de oor- en neuszone.
Het is een uitstekende remedie om rustig en ontspannen te worden en heel nuttig bij talrijke ongemakken zoals gehoorsituaties, losmaken en verwijderen van oorsmeer, oorpijn, oorsuizingen, oortintelingen, neusholte ontsteking, sinusitis (bijholte ontsteking), keelontsteking, heesheid, verkoudheid, lopende neus, griep, hoofdpijn, migraine, ontstoken amandelen, nervositeit en stress zoals overmatige prikkelbaarheid, hyperactiviteit, slapeloosheid, zwaar hoofd en helpend bij het opstijgen en dalen van vliegtuigen/ rijden in de bergen of diepzeeduiken.

Het mag niet gebruikt worden bij een geperforeerd of gescheurd trommelvlies, acute oorontsteking, epilepsie, ziekte van Ménière, geïmplanteerde gehoorbeentjes of middenoorbeentjes, cysten, operaties aan het oor of tumor in het oor. Bij twijfel raadpleeg uw eigen huisarts/specialist met de vraag of het zetten van oorkaarsen mogelijk is.

Zowel kinderen vanaf 3 jaar als volwassenen mogen oorkaarsen laten zetten. Beide oren dienen altijd behandeld te worden. De frequentie bij acute, chronische of lang bestaande klachten verschilt per persoon, samen zal er gekeken worden hoe vaak het zetten van oorkaarsen noodzakelijk is.

Binnen praktijk Naturo worden oorkaarsen gecombineerd met een energetische behandeling
of oor massage. Totale tijdsduur bedraagt 45-60 minuten.