Natu​ro

Kinder (hypno) therapie

Informatie voor ouders

Kinderen zijn vaak een prachtig voorbeeld van hoe succesvol gewerkt kan worden met hypnotherapie.
Dit komt omdat het gevoel van kinderen in de eerste levensjaren sterk ontwikkeld is. De ontwikkeling van gevoel en intuïtie vindt plaats in de rechter hersenhelft. Na het 4e jaar gaat de linker hersenhelft sterker werken: het leren en denken, zeker als ze naar school beginnen te gaan.
Kinderen zijn goed in trance te brengen omdat ze dus vaak dichtbij hun gevoel staan. Het is voor hen gemakkelijker omdat ze gewend zijn heen en weer te schakelen tussen realiteit en verbeelding. Ze hebben immers een levendige fantasie. Ze zijn ook bevattelijk voor suggesties. Denk maar aan de suggestie van een ouder bij het vallen van een kind: “kusje erop….. en klaar!” Deze suggestie wordt geaccepteerd en de pijn wordt dikwijls vergeten.

Voor kinderen is hypnotherapie het beste te omschrijven als “wakker dromen”. Je weet precies wat er gebeurt en je kunt tegelijkertijd hier zijn en ook ergens anders. Je bent bijvoorbeeld aan het spelen op je kamer, maar ziet jezelf dansen als een echte prinses of vechten als een stoere soldaat. Tijdens hypnotherapie stem ik mij af en sluit ik mij aan bij de belevingswereld van het kind of de puber. Spelenderwijs gaan we samen de onderliggende oorzaak van "de klacht" en/of "het probleem" achterhalen.

Ik ben vast en zeker nog steentjes vergeten en als die van jou er niet bij staat, mag je altijd even bellen om te vragen of ik jou kan helpen met jouw steentje.

Als we werken met elkaar zijn we vaak een half uur tot een uurtje met elkaar bezig. Als je het fijn vind blijven mama of papa in de ruimte erbij, maar als het beter voor jou is wachten mama of papa in de wachtkamer tot je klaar bent.

Het zijn kinderen die niet alleen toegang hebben tot de informatie vanuit het aardse, maar vaak ook de informatie ontvangen vanuit de hogere sferen van onstoffelijkheid (o.a overleden mensen, engelen, gidsen etc) of de universele bron.

Als ouder kun je dit vergelijken alsof ze net als een computer met hun zintuigen op het wereldwijde netwerk surfen.
Hun energiesysteem en hun zintuigen zijn zo genuanceerd afgesteld dat alle prikkels vanuit hun omgeving duizend maal heftiger binnen komen als bij de gemiddelde “gewone mens”. Kinderen kunnen die prikkels nog niet voldoende in een korte tijd verwerken en kinderen hebben vaak problemen deze gevoelens of emoties te uiten naar hun omgeving.

Kinderen die hoog gevoelig of paranormaal begaafd zijn, kunnen zo open staan dat de energieën, emoties van anderen gemakkelijk bij hun naar binnen kunnen komen. Niet alleen van de mensen om hen heen, maar ook van gestorvenen. Niet zelden komt het voor dat energieën, zoals die van gestorven mensen, van deze openheid dankbaar gebruik maken.
Een kind is net als een batterij….een batterij vol energie. Overledenen of energieën van andere aard die om wat voor reden dan ook hier blijven hangen op aarde, voeden zich met deze “batterij” energie. Het stelt hen in staat om toch op een manier met het aardse in verbinding te blijven. Hierin tappen ze letterlijk de energie van het kind af. Naarmate de energie van het kind minder wordt, kan het kind last krijgen van (chronische) vermoeidheid, slechte eetlust, buikpijn, sombere stemmingen, huilbuien, woedeaanvallen, verwarring of onverklaarbare angstaanvallen. Ben hierop als ouder alert en neem het kind serieus als het zegt dat het niet weet waarom het een dergelijk gedrag vertoont.

Niet alle energieën zijn kwaadaardige energieën die anderen willen manipuleren. Soms kan het ook voorkomen dat een energie van een gestorvene zoals bijvoorbeeld een opa of oma bewust toenadering zoekt tot een kind om boodschappen door te geven dat men het goed maakt aan gene zijde.

Een waarschuwing is hier echter op zijn plaats. Vooral in de puberteit als deze kinderen bezig zijn met het opbouwen van hun eigen identiteit en in een fase zitten van grenzen verleggen en experimenteren, kan het experimenteren van hun paranormale gave’s zonder goede begeleiding, of het experimenteren met paranormale spelletjes die ze op internet of in films/ tv zien, leiden tot destructieve situaties.