Behandelingen

Oorkaarsen therapie

Wat is het en hoe werkt het?

Het gebruik van oorkaarsen is een eeuwenoude Indiaanse geneeswijze. Traditioneel wordt het gebruikt voor ontspanning, zuivering en harmonisering van het organisme.

Oorkaarsen De originele Biosun-oorkaarsen worden met de hand gemaakt.
Het zijn kaarsen uit opgerolde stukjes linnen gedrenkt in
bijenwas met geneeskrachtige kruiden zoals kamille,
Sint-Janskruid, salie en 100% natuurlijke etherische oliën.

Het is een holle kaars die langzaam smeult,
warmte uitstraalt en een aangenaam en rustgevend geruis
in het oorkanaal doet galmen vandaar haar uiterst
relaxerende werking.

Onderaan in de kaars is een filter aangebracht
die de verbrande resten of was opvangt.

In de oorkaars ontstaat een lichte onderdruk, te wijten aan het omgekeerde schoorsteeneffect en zorgt voor een min of meer zuigende werking. De kaars gebruikt de lucht in het oorkanaal, waardoor er een vacuüm ontstaat zodat er oorsmeer wordt uitgezogen. De vlam zorgt voor een zachte, natuurlijke vibratie op het trommelvlies en verhoogt de doorbloeding van de gehoorgang en stimuleert plaatselijke zenuwuiteinden of zenuwpunten.
Oorkaarsen met hun aangename warmte en de damp van de verbrande kruiden werken lichaamszuiverend en stimuleren de doorbloeding en lymfestroom in keel, bijholten, neus en oren. De circulatie van bloed, energie en het lymfesysteem zal in het gehele lichaam verbeteren.
Veel mensen spreken van een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in hoofd en oren.

Behandeling en voor wie niet:

Het is een pijnloze behandeling die zorgt voor een zalig, weldadig en rustgevend effect, maar vooral een goed gevoel van welzijn en verlichting in het hoofd, de oor- en neuszone.
Het is een uitstekende remedie om rustig en ontspannen te worden en heel nuttig bij talrijke ongemakken zoals gehoorsituaties, losmaken en verwijderen van oorsmeer, oorpijn, oorsuizingen, oortintelingen, neusholte ontsteking, sinusitis (bijholte ontsteking), keelontsteking, heesheid, verkoudheid, lopende neus, griep, hoofdpijn, migraine, ontstoken amandelen, nervositeit en stress zoals overmatige prikkelbaarheid, hyperactiviteit, slapeloosheid, zwaar hoofd en helpend bij het opstijgen en dalen van vliegtuigen/ rijden in de bergen of diepzeeduiken.

Oorkaarsen2

Het mag niet gebruikt worden bij een geperforeerd of gescheurd trommelvlies, acute oorontsteking, epilepsie, ziekte van Ménière, geïmplanteerde gehoorbeentjes of middenoorbeentjes, cysten, operaties aan het oor of tumor in het oor. Bij twijfel raadpleeg uw eigen huisarts/specialist met de vraag of het zetten van oorkaarsen mogelijk is.

Zowel kinderen vanaf 3 jaar als volwassenen mogen oorkaarsen laten zetten. Beide oren dienen altijd behandeld te worden. De frequentie bij acute, chronische of lang bestaande klachten verschilt per persoon, samen zal er gekeken worden hoe vaak het zetten van oorkaarsen noodzakelijk is.

Binnen praktijk Naturo worden oorkaarsen gecombineerd met een energetische behandeling
of oor massage. Totale tijdsduur bedraagt 45-60 minuten.